Denk in Oplossingen

Over mij


Wanneer je zaken doet met LUCIAN, doe je zaken met Andries Luchies! Een nuchtere, eerlijke, ambitieuze noorderling geboren in 1975, met 3 kinderen, een geweldig lieve vrouw en een tomeloze passie voor alles wat met financiën te maken heeft.

Was die passie voor financiën er nou altijd al?, nou bepaald niet! Pas op 28-jarige leeftijd, na talloze omzwervingen zonder enig uitzicht op een carrière, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Die andere boeg werd een studie HEAO Bedrijfseconomie, daar waar economische wetenschappen op het voortgezet onderwijs nou niet bepaald een vak was waar ik in uitblonk.

Waarom niet starten met een studie waar je op het eerste gezicht nauwelijks affiniteit mee hebt, gewoon durven en het bleek onverwachts een schot in de roos! Alles wat ik aan opleidingen en cursussen oppakte op financieel-administratief gebied ging me met zo'n speels gemak af dat ik me soms wel eens afvroeg waarom ik op school zo bedroevend slecht was in economische wetenschappen. Sommige dingen moet je waarschijnlijk gewoon ingroeien en daar hoorde dit klaarblijkelijk ook bij!

En dan studeer je af in 2008 en bestorm je de arbeidsmarkt met een hoop ambitie en positiviteit ; en dan blijkt die arbeidsmarkt op dat moment niet toe te zijn aan een 33-jarige afgestudeerde bedrijfseconoom ! Op dat moment is dat natuurlijk een vreselijke domper maar laat je je zeker niet uit het veld slaan. Nee, dan begin je -naast je deeltijdbaan in de beveiliging- voor jezelf zo blanco, zonder netwerk in een sector waar je nog geen enkele footprint achtergelaten hebt! Juist dat heb ik gedaan en in 2009 landde ik mijn eerste klant (DIEETOOK uit Winschoten) waar ik tot op heden nog steeds, met veel plezier, voor aan het werk ben. Daarna kondigden zich met enige regelmaat nieuwe klanten aan en stapten er met enige regelmaat natuurlijk ook weer klanten op.

Geleidelijk groeide LUCIAN en nam het aantal uren besteed aan zelfstandig ondernemerschap toe met een gelijktijdige afname van het aantal uren in loondienst, want je leeft immers niet om te werken, maar werkt om te leven!

En nu?, nu probeer ik door te groeien naar volledige zelfstandigheid. Om dit voor elkaar te krijgen investeer ik zeker de helft van mijn omzet in marketing en andere manieren om mezelf beter in de markt te zetten. Daarnaast blijft studeren een hobby van mij en ben ik in 2022 begonnen met een HBO-opleiding Financieel adviseur (een combinatie van een 6-tal WFT-certificeringen) en HBO-programma Corporate governance & compliance . Het mag duidelijk zijn dat het niet ontbreekt aan ambitie en dat er als het aan mij ligt een veelbelovende toekomst weggelegd is voor LUCIAN als speler in de financiële sector.


Met vriendelijke groet,


Andries Luchies